In een klap een helder beeld

Samen een helder en gedragen beeld creëren van jullie gewenste uitkomst, dat is waar Clean Language als tool mee helpt. Het liefst door gebruik te maken van metaforen. Want een metafoor zegt vaak meer dan duizend woorden. Wanneer het samen wordt ingezet met systemische modelleren in bijvoorbeeld een ontwikkel- of verandertraject wordt de tool nog sterker om verandering van binnenuit te realiseren. 

Clean Language staat voor nieuwsgierige vragen stellen zonder je eigen beeld bij de ander op te dringen. Clean Language bestaat uit een aantal gestandaardiseerde vragen die helpen om helderheid te krijgen in de woorden van de ander.  Door even stil te staan en te vragen over wat er werkelijk wordt gezegd ontstaat er helderheid voor jou en voor de ander.

Dit is belangrijk omdat we woorden en begrippen inkleuren vanuit ons eigen 'frame'. Door te verhelderen wat je nu echt bedoelt met wat je zegt wordt het vele malen makkelijker om te ontdekken wat de door jouw gewenste uitkomst is. Zo ontstaat een scherp beeld van jouw visie of idee. Met dat in de hand wordt het ook duidelijk wat er nodig is om dat te realiseren. 

Individuele coaching

Om de verandering te realiseren die jij graag wilt in jouw leven. Dit kan een verandering zijn op heel veel gebieden. Denk aan het scherp krijgen van je eigen intentie, het herstellen van de balans tussen werk en privé, het zoeken naar de perfecte baan, het vormgeven van jouw moederschap zoals dat past bij jou, het vergroten van jouw zelfvertrouwen. Met deze en nog vele andere veranderingen in jouw leven kunnen we aan de slag. Tijdens de coaching treedt er verandering op die van binnenuit ontstaat. Door gebruik te maken van metaforen wordt het ook nog eens leuk om aan te werken. 

Groep

Metaforen en het stellen van nieuwsgierige vragen zijn een goede tool om een gedeeld en gedragen eindresultaat in beeld te krijgen voor het vraagstuk van jouw team, MT of andere groep mensen. In een dag(deel) werken we aan het scherp krijgen van jullie gewenste uitkomst. Daarnaast komt er nieuwe informatie boven tafel en ontstaat er een beter onderling begrip van elkaar. 

Voorbeelden van vraagstukken zijn:

  • Hoe werkt mijn team op zijn best?
  • Waar willen we over twee jaar staan met ons bedrijf?
  • Hoe verbeteren we onze communicatie?

Wanneer je langdurige verandering wilt realiseren in jouw team is een dagsessie de basis. Het beeld dat in die dag ontstaat is de basis voor de vervolgstappen die je als team zet. Om die verandering te begeleiden kunnen we langduriger begeleiding aanbieden. 

Zelf leren

Wil jij weten hoe jij jouw gesprekspartner beter kan begrijpen en kan helpen om richting uitkomst te bewegen in plaats van richting probleem? Bijvoorbeeld om jouw medewerkers beter te begrijpen of een goed gesprek met inwoners te voeren? Dat kan. In een introductieworkshop leer je de basisvragen en hoe ze toe te passen.