Spelen met ideeen

Zin in de Zaak werkt graag in co-creatie met opdrachtgevers aan oplossingen en innovatie. De meeste kennis, creativiteit en inspiratie zit namelijk in het bedrijf zelf en in de groep die bijvoorbeeld bij een sessie aanwezig is. Volgens John Cleese is creativiteit niet een eigenschap die je wel of niet hebt en heeft het geen relatie met je IQ. Wij geloven dat elk mens van nature een bepaalde mate van creativiteit in zich heeft. Daarom geloven we ook dat iedereen kan bijdragen met creativiteit en inspiratie. Het is echter wel nodig om in die creatieve open modus komen. Het is namelijk een manier van werken. Samenwerken in deze modus vergroot de breedte van de ideeën, vandaar dat we sessies graag in co-creatie doen.

Maar dit blijkt in de praktijk niet altijd makkelijk te zijn. Hoe zorg je dat een groep in de juiste modus komt, zodat de kans op het glansrijke idee het grootst is? Hoe zorg je dat het leuk blijft? Op welke manier kun je mensen 'aan' zetten? Daar hebben we verschillende manieren en werkvormen voor, vanuit het netwerk van Gave Dingen Doen, vanuit de invalshoek van Gamestorming en vanuit Wiro's expertise als creatief (COCD-opgeleid) facilitator. 

Daarmee helpen we bedrijven, teams en samenwerkingsverbanden met creatieve sessies. Het kan hierbij gaan om een probleem binnen een project dat moet worden opgelost of het bedenken van een nieuwe innovatie. Van hoog naar laag is er binnen een organisatie creativiteit en inspiratie nodig. Zin in de Zaak faciliteert je sessies en helpt jou om in co-creatie gebruik te maken van de creativiteit die in een ieder schuilt.