Passende stappen zodat jij de impact kan maken die je wil maken

Met plezier een positieve impact maken in de wereld, dat willen we met Zin in de Zaak. Er bestaat een oplossing die precies past voor jouw vraagstuk. Of dat nu een persoonlijk vraagstuk is voor jezelf of voor jouw team of jouw organisatie of maatschappelijk probleem. Dat is niet persé de oplossing die voor iedereen geldt of de oplossing die ergens anders heel goed heeft gewerkt of een oplossing die je op basis van onderzoekscijfers zou verwachten. Waarom niet? Elk mens, elke team, elke organisatie en elk vraagstuk is net anders. Daarom ga ik graag met jou of je team op zoek naar de stappen die passen bij wat jij wil bereiken.

Individuele coaching

Begeleiding

Labs

workshops

teamcoaching

Trainen

De manier waarop ik werk

 • Intrinsiek: Beweging van binnenuit.

  Wanneer iemand zijn of haar eigen oplossingen of antwoorden op een vraagstuk bedenken en zichzelf advies geven is dat vele malen effectiever, dan wanneer we ze vertellen hoe hun werk te doen. De beweging richting een uitkomst wordt vele malen makkelijker wanneer mensen intrinsiek gemotiveerd zijn die beweging in te zetten.

 • Vanuit vertrouwen.

  Vertrouwen op de persoon en het systeem dat de juiste stappen op het juiste moment worden gezet. We kunnen heel veel forceren of proberen processen sneller te laten lopen als we meer sturen. De ervaring leert dat de veelal vooral meer weerstand oproept. Dit betekent niet dat je niet bijstuurt. Wel dat je de verantwoordelijkheid niet overneemt.

 • Proberen en leren: de complexiteit voorbij.

  We kunnen alle mogelijke wegen vooraf helemaal uitdenken. De ervaring leert dat wanneer we het projectplan tot stap 20 hebben uitgewerkt er bij stap 3 al iets veranderd. Als het niet eerder is. De wereld waarin we leven is te complex om alle scenario’s uit te werken. Daarom bepaal ik liever eerst de kaders en ga dan ontdekken wat werkt in een laboratorium-achtige setting.

 • Masculien + feminien = magie.

  Allereerst: iedereen heeft masculiene en feminiene kracht. Niet altijd zijn ze even sterk ontwikkeld. In een wereld die vooral is opgebouwd vanuit de masculiene kracht: controle, systemen etc. is het belangrijk dat de feminiene kracht wordt toegevoegd. Deze twee samen maken dat er veel meer ruimte ontstaat voor nieuwe oplossingen die er eerder niet waren.

 • Voorbij de oplossing richting de uitkomst.

  Wanneer je een uitkomst will bereiken heb je vele malen meer mogelijke oplossingen tot je beschikken dan wanneer je op zoek gaat naar de beste oplossing. Daarom werk ik met jou of jullie richting een uitkomst. En vinden we samen de mogelijke oplossingen die daarbij passen.

 • Metaforen als bron voor kennis.

  We gebruiken metaforen wanneer we onze kennis, ervaringen, emoties niet onder woorden kunnen brengen. In de metafoor zit heel veel informatie verstopt. EN het helpt om iedereen hetzelfde beeld te geven, waardoor er meer begrip en duidelijkheid is. Daarnaast is het ook gewoon leuk om mee te werken en geeft het fantastische nieuwe inzichten.

Waarvoor je mij kan vragen? 

Ik heb kennis en ervaring met het werken binnen en met gemeenten. Daarnaast heb ik ervaring met het begeleiden van inwonerinitiatieven. Ik ben gecertificeerd Soul Based Coach en co-trainer binnen de Academy for Soul Based Coaching.

Wat ik het liefst doe is mensen, groepen en organisaties nieuwe stappen laten zetten zodat zij impact kunnen maken in de wereld. Dit kan door middel van individuele- of groepscoaching, Daarnaast creeer ik graag zelf nieuwe mogelijkheden. Zoals een kok verschillende ingredienten gebruikt om tot een maaltijd te komen zo breng ik de ingredienten samen in bijvoorbeeld een opleidingsprogramma.

Ik kan goed een situatie overzien, scherp zijn op afspraken die gemaakt zijn, mensen aanzetten tot beweging of verandering die van binnenuit wordt gemaakt. Mensen bij elkaar brengen. Energie aanwakkeren om de benodigde stappen te zetten.

Ik werk het liefst voor gedreven mensen en groepen die een positieve impact op de wereld willen maken en even niet meer weten hoe en op zoek zijn naar een manier die net anders werkt dan ze gewend zijn. Ze zitten even vast. Bijvoorbeeld door een gebrek aan nieuwe ideeen, gebrek aan onderling begrip of overeenstemming, ze gebruiken elkaars talenten niet, gebrek aan helderheid over de visie.

Ik heb een hele sterke drang om vooruit te bewegen.

Persoonlijk/individueel

 • coaching ondernemende vrouwen

thema’s

diversiteit

leiderschap

inwonerparticipatie

Overheid en Inwoner

De overheid wil dat inwoners meer taken zelf uitvoeren. Tegelijkertijd vind diezelfde overheid en diezelfde ambtenaren het lastig om hun taken los te laten en hun manier van werken te veranderen. In de samenleving zien we mensen die mooie projecten Vanuit mijn achtergrond als bestuurskundige en mijn ervaring bij gemeenten heb ik een hele sterke wens: het samenbrengen van inwoner en overheid om zo samen de grote vraagstukken waar wij voor staan aan te pakken.

 • procesbegeleiding

 • begeleiding inwoners

 • training ambtenaren: hoe begeleid ik zonder problemen inwoners bij hun idee?

 • intervisie ambtenaren met inwoners

Het proces

Hoe gaat werken met mijn in haar werk?

We beginnen met een intake.