Wisdom of the crowd

Stel je voor: je staat voor een moeilijk besluit. Tot nu toe was het alleen van jou of jouw MT. Waarom zou je dat besluit dan alleen nemen? Je kan ook de kennis, de achtergronden en de wijsheid van jouw collega's, samenwerkingspartijen of medewerkers gebruiken om tot een goed afgewogen en gedegen besluit te komen. Een besluit dat jij neemt aan het einde van een kampvuurgesprek. 

Met een kampvuurgesprek gebruik je de kennis van de groep om jouw vraagstuk naar het volgende level te brengen. In plaats van met je team, werkgroep of organisatie in een vergaderopstelling te overleggen, zit je nu met elkaar rondom 'een kampvuur'. Jij, de ‘chief’ in deze sessie, deelt jouw vraag of idee met de groep. De groep stelt vragen en geeft tips. Aan het einde van het kampvuur neem jij een beslissing over jouw vraagstuk. Niet eerder had je zoveel ideeën, input en opties bij elkaar om een gedegen en gedragen besluit te nemen.  


Waarom een kampvuurgesprek?

  • Je krijgt alle ideeën, visies, tips en zienswijzen boven tafel.

  • Aan het einde van het kampvuurgesprek heb je een besluit genomen waarbij je alle voors, tegens, ideeën en tips hebt mee kunnen wegen. 

  • Een kampvuurgesprek kan voor elk vraagstuk worden ingezet. Elk idee, nieuwe visie, belangrijk besluit, nieuwe zienswijze is geschikt om de kennis van de groep aan te boren.

  • Kampvuurgesprekken kunnen bijvoorbeeld ingezet worden in plaats van bilateraal overleg, werkoverleg tot grote werksessies met vijftig of meer mensen.

  • We combineren het graag met een echt kampvuur. Dat is weer eens wat anders ;-)


Wat wij kunnen betekenen

Wij begeleiden het proces van het kampvuur in de voorbereiding en de organisatie van het kampvuur. Daarbinnen is specifieke aandacht voor de begeleiding van de 'chief' om de vraag zo scherp mogelijk te krijgen en de spelregels van het kampvuur vooraf helder te hebben.