Niemand is een leider zoals jij dat bent

Dagelijks heb je te maken met veranderingen, op heel veel verschillende niveau's. Mondiaal, op jouw werk en gewoon dagelijks bij jou thuis. Steeds weer maak je keuzes over hoe je met al deze veranderende situaties om wilt gaan. Elke keuze vraagt om jouw leiderschap. De coaching en trainingen zijn een ode aan jezelf of jezelf binnen jouw team. Want niemand is een leider zoals jij.

Onze innerlijke leider zijn we nogal eens uit het oog verloren. Daardoor kunnen we ons verloren, geleefd en alleen voelen. Alles kost energie. Een burn-out of andere ongemakken liggen op de loer. Het wordt makkelijker om al die keuzes te maken wanneer het echt jouw keuzes zijn. Wanneer je je steeds weer kan verbinden met wat voor jou belangrijk is. Dan wordt het stellen van grenzen, aandacht geven aan wat voor jou belangrijk is en meebewegen met veranderingen makkelijker. Het kost minder energie. Dat niet alleen, je voelt je ook beter, hebt meer energie en kan het leven beter aan.

“We kunnen veel leren uit boeken over leiderschap.
Het wordt pas van jou als we het ook voelen van binnen.”


Hoe het werkt

Metaforen
Het is soms een beetje wennen, te werken met metaforen. En het is dé manier om jezelf en de ander beter te begrijpen. Ons brein werkt vanaf onze vroegste jeugd met het vergelijken van beelden. Dat is de manier waarop we leren dat een stoel een stoel is en de bank iets anders. Het is dé manier waarop ons hoofd met ons lichaam en onze intuïtie communiceert. Het werken met metaforen werkt zo veel dieper en haalt veel meer informatie boven dan die er eerder was.

Veilige ruimte
Zonder veilige ruimte geen ontwikkeling. In deze veilige omgeving is het mogelijk om alle maskers af te zetten en jezelf te zijn. Om zo te kunnen groeien. Het gebruik van metaforen zorgt al voor een veilige container. Om deze veilige ruimte nog verder te versterken is het stellen van zuivere vragen een basisonderdeel van de training of coaching. Deze vragen nodigen uit om je eigen mening bij je te houden en uit te stellen en het beeld van de ander te respecteren.

In jouw eigen tempo
Het gras groeit niet harder als je er aan trekt. En wanneer je er te hard aan trekt breekt het. Wanneer je wilt dat het gras harder groeit is er voldoende licht, water en af en toe wat voeding nodig. Dit geldt niet alleen voor het gras. Het geldt ook voor het versterken van innerlijk leiderschap. Elk persoonlijk- en teamsysteem heeft zijn eigen tempo en onverwachte versnellingen en vertragingen. Dit betekent dat in het proces van verandering jij of jouw team de lead heeft. Dit is het begin van leiderschap.


Weet je? Nog steeds loop ik af en toe door het veld met bloemen. Soms pluk ik een boeket, soms loop ik alleen maar rond en raak ik de bloemen zacht aan om te eren. Het is niet nodig om op al mijn ideeën actie te ondernemen.
— Miranda

Persoonlijke coaching

Wil jij met meer gemak keuzes maken die echt bij jou passen? Wil je door het leven dansen in plaats van jezelf door de dag vechten? Wil je ontdekken waarvan jij in vuur en vlam raakt? Dan is individuele coaching voor jou een fijne manier om tot jouw kern te komen.

Voordat we beginnen maak ik graag kennis met je. In de kennismaking kan jij mijn manier van werken ervaren. Wanneer je samen verder wilt met coaching kan je kiezen tussen twee pakketten. Een pakket van drie of zes coachingsessies. Na afronding van het pakket is het altijd mogelijk om extra coachingsessies bij te boeken. 

De kosten voor een pakket van drie sessies bedragen € 350,- exclusief btw. Zes sessies kosten € 675,- exclusief btw. Losse coachingsessies kosten € 125,- exclusief btw.

Neem voor een vrijblijvende kennismakingsafspraak contact met Judith op.


Je krijgt echt inzicht in jezelf. Judith is rustig, betrokken en prettig in de omgang. Ze creëert een veilige sfeer waarin je mag zijn (worden) wie je bent.
— Lieke

Teamtrainingen/workshops

Wil je in jouw het persoonlijk leiderschap versterken zodat collega’s steviger in hun schoenen staat, beter in staat zijn keuzes te maken en dat collega’s met meer plezier aan het werk gaan? Met een teamtraining is het mogelijk om innerlijk leiderschap te herontdekken en in te zetten op specifiek thema’s.

Thema’s die persoonlijk leiderschap vragen zijn onder andere:

  • Stellen van eigen grenzen

  • Drama: wat gebeurt er nu echt? En natuurlijk: hoe voorkom je het?

  • Doe het lekker zelf! Hoe je problemen van een ander niet de jouwe maakt.

  • Echt begrijpen wat de ander zegt. Hoe je met simpele vragen meer duidelijkheid krijgt.

  • Feedback: hoe doe dat respectvol?

Natuurlijk kijken we samen wat er op dit moment gebeurt in het team en wat je zou willen dat er gaat gebeuren. Op basis daarvan maken we een aanbod op maat.


In een anderhalf uur kwam ik terug bij mijn essentie. Ik vind het knap hoe je dat in zo’n grote groep doet.
— Deelneemster aan de workshop "Versterk de leider in jou!"

Jaarprogramma

Meer informatie volgt binnenkort. Nu al vragen: neem contact met ons op.