Masculien en feminien leiderschap. Als je ze herkent kun je ermee spelen.

Stel je voor: Je staat boven op een hele hoge duikplank. Je weet dat je er af wilt springen. Je hebt gezegd dat je het zou doen, dus je vindt dat je nu moet springen. Je hebt ondertussen vaker op die duikplank gestaan. Alleen voelt deze anders. Enger. Veel enger. Hij is veel hoger dan al die andere die je tot nu toe tegen bent gekomen. Wanneer je hier naar beneden springt weet je niet of je ooit weer boven komt. Je ziet jezelf al in het water, uit alle macht proberend boven te komen, zonder resultaat. Volledig machteloos. Het zweet breekt je uit. Je voelt je hart tekeer gaan. Dat is het moment dat je beslist: “Je doet het niet! Niet nu. Niet op deze manier. Vandaag mag het anders.”

Wat gebeurt er als je niet langer van de duikplank hoeft te springen om jouw doel te bereiken? Photo by  Vidar Nordli-Mathisen  on  Unsplash

Wat gebeurt er als je niet langer van de duikplank hoeft te springen om jouw doel te bereiken? Photo by Vidar Nordli-Mathisen on Unsplash

Dit gebeurde mij onlangs. Ik was trots op mezelf. Ik had niet geluisterd naar de stem in mij die altijd vindt dat ik door moet gaan. Die op kracht en macht alles voor elkaar krijgt. De stem die houdt van volgende stappen en het liefst analyseert. De stem die me ook al heel vaak over drempels had geholpen door gewoon wél in het diepe te springen. De stem van de masculiene leider in mij.

Nee, vandaag luisterde ik naar de feminiene leider in me. Die zei dat het wel genoeg was geweest met al dat duwen en trekken aan mezelf. Dat als ik iets nieuws wilde doen, dat best spannend mocht zijn. Alleen hoefde het niet zo spannend te zijn dat ik in doodsangst boven op de springplank moet staan. Ik mag mijn eigen voorwaarden bepalen.

We hebben allemaal het masculiene en feminiene leiderschap in ons. De mannelijke stem spreekt vanuit een wereld waarin macht en hiërarchie belangrijk zijn. Die stem houdt van het plannen van stappen en acties. Hierbij horen onder andere projectplannen en to-do-lijstjes. De vrouwelijke stem spreekt vanuit een wereld waarin invoelen, flow, verbinding en het algemeen belang belangrijker zijn. Hierbij horen het zoeken naar samenwerking en het behartigen van het belang van het collectief. Het is Yin en Yang. Tegenovergesteld, maar ze kunnen niet zonder elkaar. Ze hebben elkaar nodig om tot volle glorie te komen. Dat valt nog niet altijd mee.

Meestal is het al lang geleden dat deze twee krachten samen hebben gewerkt. Onze samenleving is vooral op een masculiene manier georganiseerd. We houden van strakke systemen en projectplanningen. In die wereld is de feminiene manier van werken ondergesneeuwd. We zijn het contact als samenleving en als mens met die feminiene kant een beetje kwijtgeraakt. Gelukkig is er herstel mogelijk en zichtbaar.

Je kunt ontdekken hoe jouw persoonlijke leiderschap eruit ziet. Hoe past het masculiene en feminiene leiderschap daarin? Hoe zien ze er voor jou uit? Wat betekenen ze voor jou? Wanneer je weet waar je uit wilt komen, kun je heel gericht aan slag om daar uit te komen.

Hoe het bij mij werkt? Het masculiene stemmetje in mijn hoofd blijft zeggen: “Je hebt alleen een schop onder je kont nodig!” Die schop onder mijn kont heb ik vast nog een keer nodig, alleen niet nu. Het is fijn dat het stemmetje er is voor de momenten dat het wel nodig is. Het helpt me om bij de les te blijven, voor ogen te houden wat ik wil bereiken.

De feminiene stem geeft me de mogelijkheid om in te voelen wat ik nu nodig heb om zonder doodsangst mijn volgende stap te zetten. En wat blijkt? Met iets meer voorbereiding en samenwerking met anderen is het helemaal niet meer zo spannend. Ik hoef niet langer te duiken van de springplank. Ik mag van de glijbaan op zo’n zwemband en glijd dan zo het water in. Ik heb er nu al zin in! :-)

Zo gaat het bij mij. Dat zegt niks over jou. Jij hebt jouw manier van leiderschap. Als jij jouw beste leider bent, dan is dat net zoiets als?

En is er nog iets over jouw beste leider?

Waar is die beste jouw beste leider?

Ik ben nieuwsgierig naar jouw leiderschap en hoe jij er mee speelt. Laat vooral je reactie achter!

Comment