Je bent nooit alleen: Op weg naar een team dat straalt!

Vanaf het moment dat je hebt besloten dat je met anderen een doel wilt bereiken, ben je nooit meer alleen. Je hebt elkaar nodig om het gestelde doel te bereiken. Soms hapert het al bij het stellen van het gezamenlijk doel. Soms bij de uitvoering. Altijd begint het bij ieders persoonlijke beeld van de situatie en de eigen wensen.

Algemene teamontwikkeling

In een team wil je samenwerken om je doelen te halen. Iedereen heeft een eigen manier van samenwerken en dat is soms lastig. Dat uit zich soms in moeite hebben met feedback geven, veel drama of moeite hebben met grenzen stellen. In alle gevallen gaan we eerst aan de slag met hoe ieder individueel kijkt naar de situatie en wat de gewenste uitkomsten zijn. Daarna werken we naar een gezamenlijk beeld en kijken we welke thema’s extra aandacht vragen. Denk daarbij aan:

  • Respectvol feedback geven

  • Drama signaleren en effectief oplossen

  • Luisteren en vragen stellen zonder oordeel

De teamtrainingen bevatten altijd metaforen, zelfreflectie en tools die je in de dagelijkse werkzaamheden kan gebruiken. Meer over mijn werkwijze vind je hier.

Leiderschapsontwikkeling: authentiek leiderschap faciliteren

Medewerkers die keuzes maken die bij hen passen, die werk doen dat impact heeft en dat bij hen past: dat zijn medewerkers die met zin aan de slag gaan. Hoe neem ik leiding op mijn best? Hoe geef ik leiding op mijn best? Dat zijn de basisvragen bij het ontwikkelen van authentiek leiderschap.

In een training ontdekt en verstevigt iedere deelnemer haar eigen beeld van leiderschap om vervolgens te ontdekken wat er voor nodig is om dat leiderschap te versterken.

Teamcoaching

Een training helpt om in relatief korte tijd inzichten en tools te krijgen. In de praktijk blijkt het geleerde lastiger toe te passen. Oude patronen komen makkelijk terug. Dan is het fijn om voor langere tijd begeleid te worden richting de uitkomst die jullie samen bepaald hebben. Afhankelijk van de vraag van het team maak ik graag een aanbod op maat.