workshops

Ben je op zoek naar een incentive voor jouw team of jouw organisatie? Misschien organiseer je een teamevent en zoek je invulling? Wil je wel eens kennismaken met mijn manier van werken? Dan is een workshop van minimaal 1,5 uur tot maximaal 4 uur een fijne optie voor jou. Hieronder schets ik een aantal mogelijke workshops. Ik speel graag in op jullie actualiteit zodat ik op maat een programma kan maken dat helemaal past. Neem daarvoor contact met me op.


Versterk de leider in jou

 • Heb je het gevoel dat je de touwtjes niet in handen hebt?

 • Wordt jou team geleefd door de waan van de dag?

 • Wil je niet langer achter jouw collega’s of medewerkers aanrennen zodat ze hun afspraken nakomen?

Dan helpt om persoonlijk leiderschap van jezelf, jouw collega’s en eventueel van het team als geheel in beeld te brengen en te versterken.

“Who you are is how you lead” zegt Brené Brown. Ofwel: wanneer je weet wie je bent kun je jouw leiderschap nog beter vormgeven. Dit is het vertrekpunt van deze workshop. In deze workshop ga jij op zoek naar jouw authentiek leiderschap. Leiderschap dat past bij zoals jij bent. Het kost zoveel meer energie om te proberen de tips en trucs uit boeken werkelijk vorm te geven, dan wanneer je weet wat bij jou past. Wanneer je leiding kan geven en nemen vanuit jouw authenticiteit kunnen de maskers af en is het toneelspelen voorbij. Dan ontstaat er meer plezier op de werkvloer voor jou en jouw collega’s. 

In deze workshop gaan we aan de slag met het verdiepen van jouw leiderschap. Hoe werkt dat voor jou? Hoe ziet dat er uit? We werken naar een metafoor waarin jouw authentieke leiderschap helemaal tot uitdrukking komt. Hiermee heb je een krachtig middel om jezelf te herinneren aan jouw leiderschap na de workshop. 

Resultaat na de workshop:

 • Je hebt meer inzicht in de kenmerken van jouw authentiek leiderschap op basis van een metafoor;

 • Je staat steviger in jouw leiderschap doordat je een helder beeld van jouw authentieke leiderschap hebt;

 • Je neemt met vertrouwen besluiten die passen bij jou;

 • Je hebt praktische tools om makkelijker leiding te geven;

 • Je weet welke acties helpen om jouw authentieke leider te zijn.

Deze workshop is voor formele en informele leiders of mensen die meer leiding willen hebben in werk en privé. Iedereen is immers zijn of haar eigen persoonlijke leider.

Deze workshop duurt standaard 1,5 uur, en is makkelijk uit te breiden naar een dagdeel of een dag. In dat geval vind er verdieping plaats op thema’s als: leiderschap en drama, leiderschap en weerstand, leiding geven versus leiding nemen, loslaten versus oppakken.  

In een anderhalf uur kwam ik terug bij mijn essentie. Ik vind het knap hoe je dat in zo’n grote groep doet.
— Deelneemster aan de workshop 'Versterk de leider in jou!'

Vier jouw kracht

Voor iedereen die zijn/haar potentie wil versterken en waar wil maken. 

 • Voel je dat er meer potentie in jou of jouw team zit en komt dat er nog niet uit?

 • Wil je graag dat jij of jouw team echt gaat stralen?

We hebben zoveel meer talent en potentie dan we waarmaken. Dat is jammer. Voor jezelf, want je verliest veel energie door dingen te doen die niet aansluiten bij jouw kracht. Maar ook voor de mensen om je heen. Zij kunnen immers geen gebruik maken van wat jij het leukst vind om te doen. Wanneer jij helemaal in jouw kracht staat heb je meer energie, maak je makkelijker keuzes die bij jou passen en realiseer je eenvoudiger jouw dromen. Dat geldt ook voor jouw team of organisatie.

In deze workshop ga je aan de slag met jouw kracht. Hoe ziet dat er uit? Wanneer ga jij stralen? In teams beginnen we met de individuele vraagstukken. Wanneer de workshop uitgebreid wordt is er ruimte om aan te werken aan de kracht van de groep.

Ik reik je een handige en speelse manier aan waarmee je elkaar kan helpen ieders kracht in beeld te krijgen. Aan de hand van een metafoor ga je ook echt in jouw kracht staan. Aan het einde van de workshop vieren we ieders kracht met een klein feestje!

Resultaat na de workshop:

 • Je weet wanneer jij in jouw kracht staat;

 • Je kan makkelijker in jouw kracht gaan staan doordat je er een helder beeld van hebt;

 • Je weet wat je kan doen om in jouw kracht te staan. 

Deze workshop is voor iedereen die het gevoel heeft dat er meer kracht en potentie in hem/haar zit dan er nu uitkomt. Voor iedereen die wil ontdekken hoe die potentie eruit ziet en ermee aan de slag wil.

Deze workshop van 1,5 uur kan makkelijk uitgebreid worden naar een dagdeel of een hele dag. In dat geval verdiepen we de ervaringen van in je kracht staan en kijken we naar mogelijke drempels die er voor zorgen dat we niet in onze kracht gaan staan. 


Doe het lekker zelf! 

Een workshop voor iedereen die niet langer de problemen van een ander op wil lossen.

Iedereen kent het wel. Je geeft tips en oplossingen aan een collega of vriend(in) waar nooit wat mee gedaan wordt. Of op het moment dat iemand met een probleem bij je komt, heb jij meteen het gevoel dat je het op moet lossen. Dat is helemaal niet vreemd. Het zit in onze natuur om problemen op te lossen. Toch hoeft dat niet. De kans dat iemand met zijn of haar eigen oplossing aan de slag gaat is vele malen groter dan wanneer jij de oplossing geeft. Hoe doe je dat dan?

In deze workshop leer je problemen herkennen en krijg je een aantal praktische tools waardoor jouw gesprekspartner helpt zijn/haar eigen vraagstukken op te lossen. Thema’s die aan bod komen zijn vertrouwen, loslaten en nieuwsgierigheid.

Resultaat voor de deelnemers:

 • Meer vertrouwen dat jouw gesprekspartner zelf oplossingen kan vinden voor zijn/haar vragen;

 • Meer ontspanning tijdens gesprekken waarin problemen aan bod komen;

 • Zien van kansen om jouw gesprekspartner zijn/haar eigen problemen op te laten lossen;

 • Nooit meer ongewenst advies geven;

 • Wanneer er toch een advies of tip nodig is, geef je adviezen die beter aansluiten bij de vraag. 

Voor iedereen die klaar is het met oplossen van de problemen van een ander en wil ontdekken hoe je met meer rust en ontspanning jouw gesprekspartner kan helpen eigen antwoorden te vinden. 

Uitbreiding naar een dagdeel of hele dag is hier mogelijk. In dat geval oefenen we me meer en besteden we meer aandacht aan ieders eigen rol in een gesprek, valkuilen. Hierdoor wordt het makkelijker om het geleerde in de praktijk te brengen. 

Dit had ik tien jaar eerder moeten weten!
— Deelnemster workshop "Doe het lekker zelf!"

Nooit meer drama?

Drama. Iedereen kent het. Hoe kan jij helpen het op te lossen?

Iedereen stapt wel eens in drama. Soms voel je je een slachtoffer. Soms de redder of de aanklager. En het gebeurt vaak dat we omstanders zijn en toekijken. Eén ding is zeker: drama kost heel veel energie van iedereen. Wil je dit energielek voorkomen of dichten? Dat kan!

In deze workshop werken we vanuit de drama driehoek. Iedereen ontdekt welke rol je van nature makkelijk op je neemt. Daarnaast leer je hoe je daar uit kan stappen en welke rol je als omstander kan hebben. Want wanneer je eenmaal in drama zit, is het best lastig om er weer uit te stappen. Een omstander kan je dan helpen om er weer uit te stappen. Je krijgt handige tools om bij de volgende drama-situatie anders te reageren. 

Het resultaat na de workshop:

 • Helderheid over de eigen voorkeursrol;

 • Je weet hoe je makkelijk uit drama stap en dat mogelijk maakt voor anderen;

 • Meer vertrouwen in de eigen manier van handelen door handige tools.

Deze training is voor leidinggevenden en informele leiders die regie willen voeren in situaties waarin drama plaatsvindt. 

Uitbreiding naar een dagdeel of dag geeft meer verdieping in de eigen rol en hoe je daar uit kan stappen. Daarnaast verdiepen we de rol van de omstander: hoe kan jij reageren en drama begeleiden naar een goed eindresultaat. In de verdieping is er meer tijd om te oefenen en zo de eigen ervaring te verdiepen.