Zin in jezelf

Met plezier en energie vooruit bewegen in de richting die bij jou past. Zelf leiding nemen over jouw leven, inclusief de hobbels die je daarin tegenkomt. Of dat nu op je werk of juist privé is. Of je nu een formele leider bent of niet. Dat is waar ‘Zin in jezelf’ over gaat. Zin begint altijd bij jou. Jij bent immers de basis voor jouw eigen geluk. Jij kan de richting bepalen en steeds weer kiezen welke route je volgt. Jij bent degene die authentiek leiderschap kan ontwikkelen.

Persoonlijke coaching

Loop je vast in je werk of thuis? Mis je energie? Of heb je het gevoel dat je niet alles uit jezelf en jouw leven haalt? Heb je een formele leidinggevende rol of wil je je daarin verder ontwikkelen? Wil je in jouw kracht staan en stralen? Voor vrouwen die dat willen bied ik coaching. Kijk hier om hierover meer te weten te komen.

Teamontwikkeling

Ook in teams zie ik leiderschapsvraagstukken. Soms heel gericht op het vormen van een eigen beeld van leiderschap. Soms meer verstopt, als het lastig is om elkaar feedback te geven, er vooral veel ‘drama’ is en vertrouwen ontbreekt. Ook dat zijn vraagstukken die om leiderschap vragen. Wil je met jouw team aan de slag? Kijk dan hier.


Take your lead, it’s waiting for you.


Zin in jezelf: waarom?

Ik zie een wereld waarin verbinding en nieuw leiderschap nodig is om op de lange termijn op een goede manier te leven op deze planeet. Verbinding met elkaar en met onszelf om zo keuzes te maken die ook op de langere termijn kloppen. Er zijn nieuwe leiders nodig die verbinding aan kunnen gaan. Leiders die kunnen meebewegen in de verandering zonder de verbinding met zichzelf en hun omgeving te verliezen. We hebben formele en informele leiders nodig die dat kunnen.

In een wereld die steeds sneller verandert wordt het steeds lastiger om antwoorden buiten jezelf te halen. We kunnen elke vraag googelen, de antwoorden zijn alleen heel divers en vrijwel nooit wat bij jou past. Het is dus nog belangrijker om antwoorden te vinden die helemaal bij jou passen. Jij draagt de wijsheid al met je mee. Ik help je om daar toegang toe te krijgen.

Ik creëer een veilige ruimte voor individuen en teams om te ontdekken waar hun leiderschap kan groeien en stappen te zetten in de richting van dat leiderschap. Ik coach, faciliteer en organiseer momenten waarin mensen kunnen groeien in hun leiderschap. Het liefst doe ik dat buiten, want daar is letterlijk en figuurlijk ruimte voor nieuwe inzichten. 


Hoe ik werk

Ik luister, stel vragen en geef je de ruimte om jouw antwoorden te vinden. Tot zo ver is er nog niet zo heel veel anders dan andere coaches. Wat mijn werk anders maakt lees je hieronder.

Metaforen
Het is soms een beetje wennen, te werken met metaforen. Maar het is dé manier om jezelf beter te leren begrijpen en veranderingen te vergemakkelijken. Het is dé manier waarop ons hoofd met ons lichaam en onze intuïtie communiceert. Het werken met metaforen werkt zo veel dieper en haalt veel meer informatie boven dan je had verwacht. Daarnaast biedt een metafoor een beeld en ervaring waar je altijd op terug kan grijpen.

Veilige ruimte
Zonder veilige ruimte geen ontwikkeling. In deze veilige omgeving is het mogelijk om alle maskers af te zetten en jezelf te zijn. Om zo te kunnen groeien. Het gebruik van metaforen zorgt al voor een veilige ‘container’. Om deze veilige ruimte nog verder te versterken is het stellen van zuivere vragen een basisonderdeel van de training of coaching. Deze vragen nodigen uit om je eigen mening bij je te houden en uit te stellen en het beeld van de ander te respecteren.

In jouw eigen tempo met eigenaarschap
Het gras groeit niet harder wanneer je eraan trekt. Wanneer je wilt dat het gras harder groeit is er voldoende licht, water en af en toe wat voeding nodig. Dit geldt niet alleen voor het gras. Het geldt ook ons mensen en het realiseren van onze wensen. Of het nu gaat om persoonlijk leiderschap of vraagstukken in een team. Elk systeem, persoonlijk of in een organisatie, heeft zijn eigen tempo en onverwachte versnellingen en vertragingen. Dit betekent dat in het proces van verandering jij de lead hebt. Dit is het begin van leiderschap. De waarde hiervan is dat er veranderingen mogelijk zijn die gedragen worden en die blijvend zijn. Wanneer er ruimte is voor het eigen tempo is verandering ook sneller mogelijk.


Over metaforen

Weet je? Nog steeds loop ik af en toe door het veld met bloemen. Soms pluk ik een boeket, soms loop ik alleen maar rond en raak ik de bloemen zacht aan om te eren. Het is niet nodig om op al mijn ideeën actie te ondernemen.
— Miranda

Workshops

Wil je kennismaken met mij en mijn manier van werken? Ik bied graag kortdurende workshops aan. In minimaal 1,5 uur tijd duiken we dan in de magie van de metaforen, leer je op een andere manier vragen te stellen en krijg je helderheid op een vraagstuk van jouw keuze, of gaan we gericht aan de slag met jouw leiderschap.

Onderwerpen voor een workshop zijn bijvoorbeeld:

In een anderhalf uur kwam ik terug bij mijn essentie. Ik vind het knap hoe je dat in zo’n grote groep doet.
— Deelneemster aan de workshop 'Versterk de leider in jou!'
  • Versterk de leider in jou.

    Een workshop waarin je op zoek gaat naar jouw natuurlijk leiderschap. Wanneer ben jij op je best? Hoe ziet dat er uit? Je ontdekt en ervaart hoe jouw leiderschap eruit ziet. Aan het einde van de workshop heb je een scherp beeld van jouw leiderschap waarop je terug kan vallen.

Dit had ik tien jaar eerder moeten weten!
— Deelneemster aan de workshop 'Doe het lekker zelf!'
  • Doe het lekker zelf! Los niet langer de problemen van een ander op.

    We zijn heel goed in het delen van onze problemen. Hoe vaak stappen we niet in de valkuil dat we de problemen van de ander willen oplossen? Terwijl we weten dat ieder zijn eigen problemen kan oplossen. In deze workshop leer je herkennen wat er gebeurt wanneer iemand met een probleem bij jou komt en krijg je tools aangereikt die je helpen voorkomen zelf eigenaar te worden van het probleem.

  • Drama??? Dat doen we hier niet!

    Drama in een team. Het gebeurt overal, maar hoe geef je nu op een handige manier een positieve draai aan drama? In deze workshop herken je wat jouw rol is in drama en krijg je tips en tools om daar in het vervolg anders mee om te gaan.


Over mij

Het samenbrengen van werelden. Dat is wat ik doe, zodat de mensen met wie ik werk zichzelf en anderen beter begrijpen. Ik heb mijn studie Bestuurskunde afgerond en vraag me sindsdien eigenlijk altijd af hoe nu verder. Na een aantal jaren te hebben gewerkt binnen verschillende gemeentelijke organisaties, heb ik de opleiding tot Soul Based Coach gedaan. Voor het eerst leerde ik de leiding over een proces terug te leggen bij de eigenaar. In plaats van trekken aan een dood paard leerde ik dat ik niet hoef te fixen en dat ik erop mag vertrouwen dat iedereen in staat is haar eigen vraagstukken op te lossen.

Naast Soul Based Coach ben ik trainer en faciliteer ik gesprekken tussen mensen in bijvoorbeeld teams. Ik ben verbonden aan de Academy for Soul Based Coaching als trainer.