Zin in jezelf

Met plezier en energie vooruit bewegen in de richting die bij jou past, zodat jij op jouw manier tot volle bloei komt. Dat is waar ‘Zin in Jezelf’ over gaat. ‘Zin in jezelf’ begint altijd bij jou. Jij bent immers de basis voor jou eigen geluk. En jij bent degene die daarop leiderschap kan ontwikkelen.

Loop je vast in je werk of thuis? Mis je energie thuis? Of heb je het gevoel dat je niet alles uit jezelf en jouw leven haalt? Is er meer potentie dan je nu waarmaakt en wil je meer in jouw kracht staan? Lees dan vooral eens verder. Want ‘zin maken’ betekent dat je jouw potentieel (her)ontdekt en tot bloei laat komen. Op een manier die helemaal bij jou past.

Ook wanneer je in jouw team merkt dat er strubbelingen zijn, feedback geven lastig is of onderling vertrouwen ontbreekt is vind je hier waardevolle informatie. Want ook daar begint de oplossing bij het onderzoeken van ieders eigen zin.

Zin is niet iets dat je bedenkt. Zin komt van binnenuit. Wanneer dat zo is, is het helemaal van jou. En kun je er altijd opnieuw naar terugkeren. Zin geeft je richting, bepaalt de stappen die gaat zetten om je helemaal te ontplooien. Zin helpt je om mee te bewegen met de alledaagse dingen, zonder jezelf te verliezen. ‘Zin in jezelf’ betekent dus dat jij weet wat jouw kracht is en welke betekenis jij wilt hebben. Voor jezelf en voor anderen. Dat wat jij wilt voor jezelf en voor de wereld begint dus bij jou zelf!

Zin vraagt dat je jouw potentie opzoekt en eigenaar van bent. Zin helpt je leiding te nemen over wat jij graag wilt in jouw leven. Zin laat je de leider zijn over jouw leven, zorgt er voor dat jij waarmaakt wie je werkelijk bent, laat je stralen.


Take your lead, it’s waiting for you


Aanbod

Met zin in jezelf is voor mensen die hun potentie willen waarmaken en hun leiderschap willen ontdekken en verstevigen. Jouw zin kan je ontdekken in persoonlijke coaching, maar ook in workshops en trainingen waarin je in verbinding met anderen jouw eigen ontwikkeling doormaakt.

Persoonlijke coaching - Wanneer je jouw potentie wilt ontdekken en waarmaken

Cirkels: Workshops en trainingen - Wanneer je voor een langere periode in verbinding met andere vrouwen jouw potentie wilt ontdekken, verstevigen en waar wilt maken.

Wil je meer zin in jouw team? Merk je dat de energie weg is, de richting onduidelijk, er geen eigenaarschap of leiderschap is. Kijk dan op de pagina voor teamontwikkeling


Zin in jezelf: waarom?

De wereld is in verandering. De wereld waarin we zijn opgegroeid is gebouwd op masculiene waarden en systemen. Die hebben ons heel ver gebracht. Met alle grote maatschappelijke vraagstukken die er nu al zijn en op ons afkomen zullen we andere manier moeten kijken. Immers zoals Einstein al zei: “vraagstukken los je niet op vanuit hetzelfde denkkader waarin ze zijn ontstaan.” Er is dus een nieuwe manier nodig. Meer en meer wordt een beroep gedaan op de feminine kracht. Die feminine kracht kan zorgen voor nieuwe oplossingen voor de vraagstukken waar we voor staan. Zowel mannen als vrouwen beschikken over die feminine kracht.

In een wereld die steeds sneller verandert wordt het steeds lastiger om antwoorden buiten jezelf te halen. We kunnen elke vraag googelen, de antwoorden zijn alleen heel divers en vrijwel nooit wat bij jou past. Het is dus nog belangrijker om antwoorden te vinden die helemaal bij jou passen. Jij hebt de wijsheid al. Ik help je om daar toegang toe te krijgen.


Hoe ik werk

Ik luister, stel vragen en geef je de ruimte om jouw antwoorden te vinden. Tot zo ver is er nog niet zo heel veel anders dan andere coaches. Wat mijn werk anders maakt lees je hieronder.

Metaforen
Het is soms een beetje wennen, te werken met metaforen. En het is dé manier om jezelf beter te leren begrijpen en veranderingen te vergemakkelijken. Het is dé manier waarop ons hoofd met ons lichaam en onze intuïtie communiceert. Het werken met metaforen werkt zo veel dieper en haalt veel meer informatie boven dan je had verwacht.

Veilige ruimte
Zonder veilige ruimte geen ontwikkeling. In deze veilige omgeving is het mogelijk om alle maskers af te zetten en jezelf te zijn. Om zo te kunnen groeien. Het gebruik van metaforen zorgt al voor een veilige container. Om deze veilige ruimte nog verder te versterken is het stellen van zuivere vragen een basisonderdeel van de training of coaching. Deze vragen nodigen uit om je eigen mening bij je te houden en uit te stellen en het beeld van de ander te respecteren.

In jouw eigen tempo met eigenaarschap
Het gras groeit niet harder wanneer je er aan trekt. Wanneer je wilt dat het gras harder groeit is er voldoende licht, water en af en toe wat voeding nodig. Dit geldt niet alleen voor het gras. Het geldt ook voor het versterken van jouw potentie of jouw innerlijke leiderschap. Elk persoonlijk systeem heeft zijn eigen tempo en onverwachte versnellingen en vertragingen. Dit betekent dat in het proces van verandering jij de lead hebt. Dit is het begin van leiderschap.


Over metaforen

Weet je? Nog steeds loop ik af en toe door het veld met bloemen. Soms pluk ik een boeket, soms loop ik alleen maar rond en raak ik de bloemen zacht aan om te eren. Het is niet nodig om op al mijn ideeën actie te ondernemen.
— Miranda

Over mij

Het samenbrengen van werelden. Dat is wat ik doe, zodat de mensen met wie ik werk zichzelf en anderen beter begrijpen. Ik heb mijn studie Bestuurskunde afgerond en me eigenlijk altijd afgevraagd hoe nu verder. Na een aantal jaren te hebben gewerkt binnen verschillende gemeentelijke organisaties, heb ik de opleiding tot Soul Based Coach gedaan. Voor het eerst leerde ik de leiding over een proces terug te leggen bij de eigenaar. In plaats van trekken aan een dood paard leerde ik dat ik niet hoef te fixen en te vertrouwen opdat iedereen in staat is haar eigen vraagstukken op te lossen.

Naast Soul Based Coach ben ik trainer en faciliteer ik gesprekken tussen mensen in bijvoorbeeld teams. Ik ben verbonden aan de Academy for Soul Based Coaching als trainer.


In een anderhalf uur kwam ik terug bij mijn essentie. Ik vind het knap hoe je dat in zo’n grote groep doet.
— Deelneemster aan de workshop "Versterk de leider in jou!"